Porada týmu Protosu na Lipinách

Druhý únorový víkend se sešel tým instruktorů lesní školy Protos na hájence na Lipinách nejen k intenzivnímu plánování letní části lesní školy, ale i ke společnému povídání, zpívání, hraní a procházení zasněženou krajinou.

Páteční cesta na Lipiny byla pro některé z nás, kteří jsme cestovali z moravské části naší republiky, trochu dobrodružstvím, protože porucha na vlakové trati přerušila její plynulost. Nicméně jsme se zvládli (alespoň většina) sejít u společné večeře. Dlouho jsme nelenili, a ještě večer jsme se pustili do pracovní porady, protože časový harmonogram víkendu byl opravdu našlapaný (no, jak jinak). Na závěr dne nechyběla ani společná vtipná hra.

Slunečný sobotní den jsme se snažili maximálně využít k tomu, abychom všechny naplánované body programu zvládli. Čas jsme věnovali sestavování jednotlivých programových bloků i diskuzi nad organizací lesní školy. Diskuse byla někdy bouřlivá, jindy veselá ale vždy tvůrčí, intenzivní a věcná. Nechyběli samozřejmě fitky na protažení a pobavení i procházka po širém okolí. Pak jsme se věnovali malé společné oslavě (slavili jsme naplněnou lesní školu a získání IK pro K4). Večerní zpívání (Listomil to na kytaru skvěle rozjel) a hraní deskovky bylo dobrou tečkou za prožitým dnem.

V neděli jsme měli možnost duchovně načerpat sílu při bohoslužbě v našem komorním společenství, chvíli zase společně pracovat a pak pomalinku začít směřovat zpět do našich domovů. I odjezd se neobešel bez pozdvižení, neboť Unkasovo auto vypovědělo službu a svůj pobyt na Lipinách si chtělo ještě prodloužit. I po delším přetlačování se nepodařilo auto přemluvit a zůstalo tedy v těch končinách. My jsme se však přece jen rozloučili a popřáli si šťastnou cestu domů. Příprava lesní školy ještě není zdaleka u konce, ale už teď se máme na co těšit.

Mapa

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *