Kruh Protosu na Trignis 2020

Proběhl druhý ročník celostátního skautského vzdělávacího setkání Trignis 2020. Kruh Protosu byl při této akci klíčovou silou, protože velká většina organizátorů byla jeho členy Kruhu (cca 2/3). Dále Kruh zazářil při zajímavé prezentaci lesní školy na podiu. Šlo o synchronizované promítání fotek a čtení připravených textů od absolventů LŠ. Sobotní večer byl věnován setkání Kruhu Protosu a oslavě Rexových 30. narozenin (dostal dort se psem a různé jiné dárky) poté byl čas na zpívání s kytarou…

Poetický a vtipný popis celé akce nám poslal Mira:

Každého rodiče potěší, když jeho děti kráčí v jeho šlépějích a pokračují v jeho cestě. Pro každého učitele je završením jeho celoživotního díla, když jej žáci následují v započaté práci a posouvají ji dále dopředu. A pro každého organizátora kulturní a společenské akce je důkazem smysluplnosti jeho konání, když se kolem sebe shromáždí nejen tým nadšených a ochotných lidí, ale brzy se najdou i další, kteří chtějí také přiložit ruku ke společnému dílu a především původní záměr dále rozvíjet.

Takovou kvalitní kulturní a společenskou akcí byl bezesporu Trignis, který se konal 6. až 8. března 2020 v Selesiánském divadle a centru v Praze. O početné nadšené a ochotné organizátory neměl nouzi. Dobrým dílem tedy bylo především poslání této akce, protože se v krátké době našlo dost zapálených a obětavých osob, pro které je služba ostatním samozřejmou věcí. A v neposlední řadě známkou dobrého vedení celé akce a takříkajíc skautské rodiny se stal i Kruh lesní školy Protos, ze které na pomoc s organizováním Trignisu přijeli frekventanti ze všech koutů naší republiky. Takové dílo pak dělá mnoho radosti nejen účastníkům, účinkujícím a přednášejícím, ale i pořadatelům. Nelze upřít organizátorům obrovskou poklonu před jejich TOP dílem, ve kterém se vzácně propojuje právě  TRIGNIS, kurz OBZOR i lesní škola PROTOS.

Je to samozřejmě dílo mnoha skvělých lidí, kteří se spojili pro naplnění dobrého úmyslu a myšlenky v čele s Jiřím Kolářem – Rysem. Nicméně i ti největší stratégové a myslitelé by jen těžko své geniální dílo dokázali naplnit bez obětavé podpory zespodu od svých nejbližších spolupracovníků. Osobou, která jednoznačně stojí za úspěchem všech výše uvedených akcí je také Ondra Marek Šípek – Rex, tajemník lesní školy Protos. Oslava jeho 30-tých narozenin, na kterých se jeho přátelé i spoluorganizátoři Trignisu sešli po ukončení oficiálního programu, byla důkazem, že si jeho pečlivé a svědomité práce ostatní cení a váží nade vše a že bez něj by je velmi těžko mnoho věcí tak bezproblémově šlapalo.

Velká skautská rodina Rexovi nejen popřála, ale i zazpívala, předány byly narozeninové dary. Tak jak se na takovou řádnou narozeninovou oslavu sluší a patří. Příští TRIGNIS 2021 se bude konat ve dnech 5. až 7. března. Už nyní je jisté, že se organizace akce ujme především početná a stále se rozšiřující velká skautská rodina – Kruh lesní školy Protos.

Více o Trignis 2020 si přečtete zde:
https://trignis.skauting.cz/2020/04/jake-bylo-setkani-trignis-2020/
https://trignis.skauting.cz/

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *