Víkendové hodnocení 3. ročníku LŠ PROTOS

Koncem ledna proběhlo v Babicích u Minewakana víkendové setkání týmu Protosu, kterého jsem se jako benjamínek týmu mohla zúčastnit i já. Plná očekávání jsem tedy zasněženou Vysočinou vyrazila směr Babice. Hlavou se mi honila spousta myšlenek. Mírnou nervozitu a možná i nejistotu v nové roli rychle vystřídalo těšení se na milé přátele a důvěru v Protosí společenství.

Hned ode dveří mě čekalo milé přivítání a vůně Minewakanovy bramboračky. Povídalo se o tom, jak se kdo má a co je u koho nového. Pak už jsme se všichni přesunuli k promítání filmu z Protosu 2021, který natočil a sestříhal Neptun. Ponořili jsme se do vzpomínek a zážitků z Červeného Hrádku i Severky. Potom už se část osazenstva pomalu chystala ke spánku, zatímco obyvatelé „pokoje pro mladé“ rozehrávali partičku Carcassonne.

V sobotu jsme se probudili do zasněženého rána. Ještě jsme ani nezačali snídat a dorazila zpráva od K4, který vyrazil autem sloužit bohoslužbu, ale uvízl ve sněhu. Záchranná četa s lopatami rychle vyrazila a K4 ze sněhu vyprostila. Čekala nás dopolední porada věnovaná zpětným vazbám od účastníků i instruktorů. Dorazil Listomil a na dálku se připojila Medi s Mapou. Reflektovali jsme své role v týmu Protosu a naše budoucí zapojení do Protosu 2023. Po výborném Minewakanově obědě a polední siestě u čaje jsme vyrazili na procházku kouzelnou zimní krajinou k Smrčinskému potoku. Celou cestu mě Rys s Tomem a Upolínem připravovali na noční přijímací rituál. Dostala jsem pro jistotu i mapu k nočnímu pochodu, Rys mi vytipoval místa k možnému přespání a celou dobu mě všemožně psychicky otužovali 😊. Po příchodu na základnu nás čekal výborný švestkový koláč. Odpolední porada probíhala v klubovně, kterou Beny od rána vytápěl. Probírali jsme postupně jednotlivé programy z letní i podzimní části LŠ. Po večeři začala oslava úspěšného 3. ročníku LŠ Protos. Jak jinak, nechyběl ani dort se znakem Protosu. V dortu byly připravené 3 svíčky (za každý Protosí ročník jedna). První svíčku zapaloval K4, druhou Upolín a třetí za ročník 2021 já. Potom následoval přípitek, hraní a zpívání. Jakmile se část osazenstva odebrala ke spánku, pokračovala odveta v Carcassonne a společné povídání do pozdních nočních/ranních hodin.

Nedělení dopoledne začalo bábovkou a výbornou vánočkou od Benyho. Následovala poslední porada a po ní bohoslužba vedená Unkasem nebo dobroslužba pod vedením Benyho. Před obědem nám ještě Edy představil program Výchova ke ctnostem. Minewakan mezi tím připravil výborný oběd, po kterém jsme se rozloučili a postupně se rozjeli do svých domovů.

Jsem moc ráda, že mohu být součástí téhle skvělé party a doufám, že se v budoucnu osvědčím jako platná členka týmu.

Sisi

 

3 thoughts on “Víkendové hodnocení 3. ročníku LŠ PROTOS

  1. Listomil Reagovat

    Skutečně tomu tak bylo, navíc chci moc pochválit náádherné fotky, nejen momentky z konverzací, ale i senzační snímky krajiny (ty stopy).

  2. Rys Reagovat

    Jsem moc rád, že Sisi neprozradila obsah a nároky přijímacího rituálu/zkoušky nového člena týmu Protosu. 🙂

  3. Bráško Reagovat

    Článok som čítal až teraz, ale veľmi ma potešilo, že fungujete ďalej. Je skvelé, že je Sisi v tíme. Paráda 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *